Ciągły pośpiech i brak czasu sprawia że zapominamy o jedzeniu, które pozostawione przed dłuższy czas ulega zepsuciu, w wyniku czego często ląduje w koszu.
Widoczna jesień za oknami oznacza nie tylko chłodniejsze dni, ale też rozpoczęcie sezonu grzewczego. Dzięki odkręceniu grzejników w naszych domach jest ciepło, przyjemniej, ale też sucho.
Na pierwszy rzut oka krystalicznie czysta i przezroczysta. Ale dopiero po pewnym czasie ujawnia swoją prawdziwą twarz w postaci wytrącających się z niej różnokolorowych osadów.
Z badania Gumtree Flatsharing Millenialsów: jak żyją, jak mieszkają, jak się dogadują opartego m.in. o dane Eurostatu z 2014 roku wynika, że jedynie 17% mieszkań jest udostępnionych do wynajmu.
Starasz się, wymyślasz, eksperymentujesz, a na końcu słyszysz ponure „nie chcę”? Lista ulubionych składników skraca się z dnia na dzień, a tobie brakuje już pomysłów? Zobacz jak przekonać pociechę do jedzenia.
Okres grzewczy sprawia, że w pomieszczeniach zamkniętych wilgotność powietrza spada poniżej 20%. Powoduje to zwiększenie ryzyka wystąpienia chorób oraz pogorszenia samopoczucia.
Dla dużej grupy młodych ludzi początek roku akademickiego oznacza porzucenie zdrowej domowej kuchni na rzecz niezdrowych przekąsek. Jak w natłoku studenckich zajęć utrzymać zdrowszą dietę?