Gdy senna przyroda budzi się do życia, a poranne przymrozki ustępują miejsca śpiewom ptaków, wiadomo, że wiosna już do nas zawitała! Z nową porą roku powraca optymistyczna aura i więcej chęci do życia. To również czas zmian w kuchni...
Nareszcie nadchodzi wiosna – czas wyczekiwany chyba przez wszystkich rodziców. Coraz dłuższe dni i coraz wyższe temperatury sprzyjają spędzaniu czasu na świeżym powietrzu i pozwalają na coś więcej niż szybka rundka dookoła bloku.
22 marca obchodzony jest Światowy Dzień Wody, by zwrócić uwagę na fakt, jak istotną rolę odgrywa woda w naszym życiu i jak bardzo powinniśmy ją szanować.
Aromatyczne szarlotki, babeczki z truskawkami, wytrawne muffiny - wiosna nastraja do kulinarnych eksperymentów z owocami i warzywami w rolach głównych.
Przed nami czas przygotowań do Świąt Wielkanocnych. Sporo chwil spędzimy w kuchni, szukając pomysłów i inspiracji na dania, które zachwycą naszych najbliższych oraz gości.
Coraz cieplejsze promienie słońca i zapach wiosny sprawiają, że mamy lepszy nastrój i więcej pozytywnej energii. Nawet domowe obowiązki stają się jakby…przyjemniejsze!
Łowicz na wiosnę przygotował dla konsumentów wyjątkową nowość! Ulubione w dżemach owoce ze specjalnymi dodatkami w postaci jadalnych kwiatów to idealny wybór dla każdego miłośnika nietypowych rozwiązań.
Era urządzeń ułatwiających człowiekowi życie już dawno wkroczyła w zaawansowane stadium. Producenci różnorodnych marek prześcigają się we wprowadzaniu na rynek kolejnych nowości.